Algemene voorwaarden

Buitenhuis Ons Genoegen

Bewoordingen

De termen Buitenhuis Ons Genoegen, Hoeve Welgenoegen (Buitenhuis Ons Genoegen ) zijn termen voor Buitenhuis Ons Genoegen in Winterswijk Kotten.

Gast: een persoon die bij Buitenhuis Ons Genoegen heeft gereserveerd en verblijft en als zodanig is aangemeld.

Hoofdgast/opdrachtgever: de persoon die bij Buitenhuis Ons Genoegen heeft gereserveerd. De hoofdgast dient ouder dan 18 jaar te zijn en is en blijft verantwoordelijk voor zijn/haar medegasten.

Beheerder/opdrachtnemer: de persoon die als eigenaar van Buitenhuis Ons Genoegen, of namens de eigenaar van Buitenhuis Ons Genoegen, het Buitenhuis Ons Genoegen beheert.

Derden: iedere andere rechtspersoon die geen gast, beheerder of eigenaar is.

Reservering: een bevestiging van de reserveringsaanvraag door Buitenhuis Ons Genoegen.

Verblijf: de gehele periode gelegen tussen inchecken en uitchecken.

Annulering: het herroepen of ontbinden van de definitieve reservering binnen de daarvoor geldende termijn of een no-show ten tijde van de reservering.

Contactgegevens: Buitenhuis Ons Genoegen ,

Dinant Aarnink, Honesweg 12, 7103 AX, Winterswijk,

tel: + 31 (0)618222023,

Website: www.LandgoedHoeveHoneswei.nl

E-mailadres: info@LandoedHoeveHoneswei

1.1 Buitenhuis Ons Genoegen is beschreven op de website www.LandoedHoeveHoneswei.nl en op verschillende reserveringssites (zoals natuurhuisje.nl, boeking.com, bedandbreakfast.nl) De gegevens op deze websites zijn met de grootste zorg samengesteld maar er kunnen verschillen zijn tussen de op de websites gepresenteerde tekst en/of foto’s en de actuele situatie in Buitenhuis Ons Genoegen ten tijde van het bezoek door de gast(en). Er kunnen door de gasten geen rechten worden ontleend aan dergelijke verschillen.

1.2 Het minimum verblijf in Buitenhuis Ons Genoegen is twee nachten. In de vakantieperiodes en/of in de zomermaanden kan er een afwijkend minimum verblijf gelden.

1.3 Buitenhuis Ons Genoegen bestaat uit vrijstaande vakantiewoning genaamd Buitenhuis Ons Genoegen dat gelegen is aan de Vosseveldseweg 15 huisje 9a te Winterswijk kotten. De vakantiewoning heeft een privé tuin met meerdere zitjes en veel privacy. Er is een douche met wastafelmeubel, een toilet warm & koud stromend water in het huisje . Handdoeken, keukendoeken en beddengoed zijn aanwezig, evenals koffie- en theefaciliteiten.

1.4 De vakantiewoning is geschikt voor 2 of voor 4 personen. Als u boekt voor twee personen is er èèn twee slaapkamer beschikbaar. Voor een meerprijs kan de tweede slaapkamer bijgeboekt worden. Boekt u voor vier personen dan zijn er twee tweepersoonsslaapkamers beschikbaar.

1.5 Gasten kunnen inchecken tussen 16.00 -18.00 uur, latere incheck is in onderling overleg mogelijk. Uitchecken op de dag van vertrek is tussen 9.00 en 10.30 uur.

1.6 Om onze dienstverlening zo goed mogelijk te garanderen voor u is het voor uw van belangen dat wij weten hoe laat u arriveer. Op de ochtend van de dag van aankomst dient u uw daadwerkelijke exacte aankomsttijd telefonisch voor 11.30 uur aan ons door te geven.

1.7 De vakantiewoning van Buitenhuis wordt geboekt zonder ontbijt. Ontbijten tegen een vergoeding is wel mogelijk bij IL Caffè op de markt 48 te Winterswijk

1.8 Gasten kunnen fietsen huren tegen vergoeding bij Tweewielers Leon te

Kempel Ravenhorsterweg 8, 7101 MJ Winterswijk,

Tel: 0543512725,

E-mail: info@leontekempel.nl

1.9 Gasten kunnen hun auto parkeren op het oprit van de vakantiewoning. Parkeren geschiedt op eigen risico. Buitenhuis Ons Genoegen houdt zich niet verantwoordelijk noch aansprakelijk voor schade en of diefstal.

1.10. Gasten dienen een vaste woon- of verblijfplaats te hebben.

 

Artikel 2: Algemeen/huisregels

2.1 Gasten van Buitenhuis Ons Genoegen dienen zich te houden aan het huishoudelijk reglement dat hen bij reservering online wordt verstrekt als onderdeel van de algemene voorwaarden en dat tevens in Buitenhuis Ons Genoegen ter inzage ligt.

2.2 Gasten dienen de instructies van de beheerders op te volgen.

2.3 De beheerders kunnen gasten, bij overtreding van de algemene voorwaarden en/of het huishoudelijk reglement of bij ongepast gedrag met onmiddellijke ingang de toegang tot Buitenhuis Ons Genoegen ontzeggen en/of weigeren, zonder nadere mededeling en opgaaf van redenen en zonder restitutie van verblijfskosten.

2.4 Gasten dienen zich naar behoren te gedragen, zorgvuldig met de spullen in en rond het huisje en het gehele buitenterrein van Buitenhuis Ons Genoegen om te gaan, de vakantiewoning netjes en fatsoenlijk achter te laten en de vakantiewoning te gebruiken overeenkomstig de door Buitenhuis Ons Genoegen of de eigenaar/beheerder gegeven redelijke gebruiksinstructies

2.5 Gasten dienen geluidsoverlast rondom Buitenhuis Ons Genoegen te voorkomen.

2.6 Het buitenterrein heeft afscheidingen van gemeenschappelijk en privégebruik. De beheerders stellen het op prijs als gasten de ruimte gemeenschappelijke gebruik respecteren.

2.7 De vakantiewoning is 24 uur per dag toegankelijk.

2.8 Rusttijden zijn van 24.00 uur – 07.00 uur.

2.9 Roken en open vuur is niet toegestaan in Buitenhuis Ons Genoegen. Buiten in de tuin van Buitenhuis Ons Genoegen is roken wel toegestaan.

2.10 Het misbruiken van brand/blusmiddelen dan wel het onklaar maken van de rookmelder is niet toegestaan.

2.11 Eventuele voorzieningen op het erf dienen met zorg en overeenkomstig de bestemming te worden gebruikt door de gasten.

2.12 De veiligheid van een eventuele minderjarige dient door de ouders of begeleiders gewaarborgd te zijn.

2.13 Huisdieren van gasten zijn toegestaan in Buitenhuis Ons Genoegen, mits deze schriftelijk zijn gemeld bij de reserveringsaanvraag door gast, mits hiervoor schriftelijke toestemming is verkregen van Buitenhuis Ons Genoegen eigenaar. Voor het overnachten van uw huisdier worden extra kosten in rekening gebracht. De huisdieren mogen geen gebruik maken van de woon- en slaapmeubelen (stoelen, banken of bedden) . Tevens mogen de honden hun behoefte niet in de tuin doen! Als dit wel gebeurt moet dit opgeruimd worden door de huurder. Wordt dit niet gedaan dan kunnen er kosten in rekening gebracht worden.

2.14 Gebruik door derden van Buitenhuis Ons Genoegen is niet toegestaan.

2.15 Bezoekers mogen niet zonder toestemming van de beheerder en zonder bijbetaling overnachten in Buitenhuis Ons Genoegen .

2.16 Feestjes en of bijeenkomsten zijn niet toegestaan.

Artikel 3: Tarieven

3.1 De tarieven zijn inclusief gas, water, elektriciteit, verwarming, handdoeken,beddengoed, keukendoeken, exclusief gebruik van de airco. Hiervoor rekenen we een dagprijs van vijf euro. Aankomstdag en vertrekdag vallen ook onder dagprijs. De eindschoonmaak is ook inclusief, mits het gastenverblijf stofzuig schoon/ netjes en fatsoenlijk ( dus geen vuile vaat laten staan, afvalzak in container en dergelijke) is achter gelaten. Mocht dit niet het geval zijn rekenen we vijftig euro of meer voor de eindschoonmaak.

3.2 De tarieven zijn inclusief BTW en exclusief toeristenbelasting.

3.3 De tarieven zijn exclusief kosten van een annulering- en/of reisverzekering en/of andere kosten.

3.4 Tarieven van Buitenhuis Ons Genoegen zijn steeds vrijblijvend en geschieden onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Op feestdagen en tijdens evenementen in en rond Winterswijk kunnen de tarieven afwijken.

3.5 Alle vermeldingen op de website van Buitenhuis Ons Genoegen worden geacht te goeder trouw te zijn verstrekt en geschieden steeds onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen. Buitenhuis Ons Genoegen is niet aan kennelijke fouten op haar website of de reserveringssites waar Buitenhuis Ons Genoegen op vermeld staat, gebonden.

 

Artikel 4: Reservering en Betaling

4.1 Reservering is telefonisch, via e-mail of online mogelijk via www. LandoedHoeveHoneswei.nl of via reserveringssites waar Buitenhuis Ons Genoegen op vermeld staat. De reservering is pas definitief na bevestiging van uw reserveringsaanvraag door Buitenhuis Ons Genoegen .

4.2 Reserveringen worden binnen 7 dagen schriftelijk of digitaal bevestigt door verhuurder. Eventuele onjuistheden dienen per omgaande door huurder gemeld te worden.

4.3 De overeenkomst komt tot stand op het moment dat de bevestiging aan de huurder is verzonden.

4.4 Verhuurder houdt zich het recht voor om te allen tijde een reservering te weigeren, zonder opgaaf van redenen.

4.5 Indien huurder niet binnen 7 dagen in het bezit is van de reserveringsbevestiging, dan dient de huurder direct contact op te nemen met de verhuurder. Indien dit achterwege wordt gelaten kan geen beroep worden gedaan op de reservering.

4.6 Voor reserveringen vanuit het buitenland dient 50% van het reserveringsbedrag binnen 14 dagen na reservering te worden voldaan aan Buitenhuis Ons Genoegen. Indien de incheckdatum binnen 14 dagen na reservering is, geldt betaling in Buitenhuis Ons Genoegen. Pas na ontvangst van het voorschotbedrag wordt er een reserveringsbevestiging verstrekt.

4.7 Voor reserveringen vanuit het binnenland dient binnen 2 weken na ontvangst van de reserveringensbevestiging 35 % van de verschuldigde totale huurprijs overgemaakt te worden, 4 weken voor de dag van aankomst dient 50 % van de verschuldigde totaalprijs overgemaakt te zijn.

4.8 Het voorschot of de totale verblijfskosten dienen te worden overgemaakt naar:

B.H.D. Aarnink

IBAN nr.: NL74INGB0674977262

Onder vermelding van:

– uw naam

– de periode

– naam van de gehuurde accommodatie.

4.9 Betaling van het (restant)bedrag mag ook worden overgemaakt, maar moet een dag voor aankomst overgemaakt zijn of contant op de dag van aankomst voldaan worden ter plekke.

 

Artikel 5: Annulering

5.1 Indien een reservering wordt geannuleerd, kunnen annuleringskosten in rekening gebracht worden.

5.2 Wanneer een definitieve reservering voor Buitenhuis Ons Genoegen is gemaakt en bevestigd, geldt voor annulering van die reservering het navolgende:

De gast kan gratis annuleren tot 90 dagen voor aankomst.

De gast betaalt 50% van de totaalprijs als hij/zij annuleert binnen 40 dagen voor de dag van aankomst.

De gast betaalt 80 % van de totaalprijs als hij/zij annuleert binnen 21 dagen voor de dag van aankomst.

De gast betaalt op de dag van aankomst 100% van het totaalbedrag.

Indien huurder binnen 24 uur na de overeengekomen aankomstdatum niet komt opdagen wordt dit beschouwd als een annulering.

5.3 Om eventueel in aanmerking te komen voor teruggave van het betaalde bedrag dient u de annulering zo spoedig mogelijk per e-mail aan ons door te geven.

5.4 Na overleg zal het afgesproken bedrag zo spoedig mogelijk aan u worden overgemaakt, doch uiterlijk binnen 21 dagen.

5.5 Na aankomst annuleren, niet komen opdagen (no show) of gedurende het verblijf vroegtijdig vertrekken, zal erin resulteren dat de gehele verblijfsperiode (de bevestigde totale reissom) in rekening wordt gebracht.

5.6 Voor reserveringen vanuit het buitenland vindt geen restitutie plaats van het voorschotbedrag.

5.7 Annuleringen kunnen alleen schriftelijk per email info@LandgoedHoeveHoneswei.nl worden doorgegeven en zijn pas definitief na bevestiging door Buitenhuis Ons Genoegen. Voor annuleringen van boekingen die via reserveringssites zoals zijn gedaan, gelden de annuleringsregels van de betreffende site.

5.8 Buitenhuis Ons Genoegen heeft steeds het recht meer dan 2 dagen voorafgaande aan de datum van aankomst de definitieve reservering zonder opgaaf van redenen in te trekken. Reeds betaalde voorschotten worden zonder kosten gerestitueerd aan de hoofdgast. Verhuurder is niet gehouden tot vergoeding van enige schade.

5.9 Een eventuele annuleringsverzekering dient door de huurder zelf afgesloten te worden en het risico van annuleren en het verzekeren van het annuleringsrisico, ligt bij de huurder zelf.

 

Artikel 6: Schade

6.1 De gast dient zich naar behoren te gedragen, zorgvuldig met de spullen in en rond de vakantiewoning en het gehele buitenterrein van de vakantiewoning om te gaan, de vakantiewoning netjes en fatsoenlijk achter te laten en de vakantiewoning te gebruiken overeenkomstig de door Buitenhuis Ons Genoegen of de eigenaar/beheerder gegeven redelijke gebruiksinstructies.

6.2 De hoofdgast is wettelijk aansprakelijk voor de door hem of zijn medegasten aan Buitenhuis Ons Genoegen of de daarin aanwezige zaken toegebracht schade.

6.3 De huurder is aansprakelijk voor schade door breuk en/of vermissing en/of beschadiging van inventaris en/of accommodatie en/of andere gehuurde faciliteiten, tenzij huurder kan aantonen dat het ontstaan van de schade niet is te wijten aan de gebruikers van de accommodatie.

6.4 De huurders aansprakelijk voor alle schade die voor verhuurder en/of enige derde is en/of is ontstaan als direct of indirect gevolg van handelen of nalaten hiervan, tenzij huurder kan aantonen dat het ontstaan van de schade niet is te wijten aan de gebruikers van de accommodatie

6.5 Een schadegeval (beschadiging, verlies, brand, vermissing en/of diefstal) dient door de gast direct aan de eigenaar of de beheerder te worden gemeld. Reparatie- en of vervangingskosten dienen door de gast onmiddellijk aan de eigenaar/beheerder op diens eerste verzoek te worden vergoed.

6.6Mocht achteraf na het uitchecken toch blijken dat er spullen kapot zijn achtergelaten en dit is niet aan de eigenaar gemeld, dan volgt alsnog de rekening voor de gemaakte reparatie- en/of vervangingskosten.

6.7 Bij verlies of anderszins niet retourneren van sleutels van Buitenhuis Ons Genoegen worden alle hieruit voortvloeiende kosten bij de hoofdgast in rekening gebracht. Hoofdgast verplicht zich binnen 14 dagen na het versturen van de onderbouwde factuur deze te voldoen.

6.8 Bij het niet inleveren van de sleutels bij het uitchecken, is de hoofdgast verplicht de sleutels binnen 2 werkdagen aangetekend aan de Buitenhuis Ons Genoegen eigenaar te versturen.

 

Artikel 7: Klachten

7.1 De gast is steeds gerechtigd zijn grieven middels een klacht aan Buitenhuis Ons Genoegen voor te leggen. Buitenhuis Ons Genoegen dient een klacht steeds adequaat en met bekwame spoed te behandelen, binnen de grenzen van de redelijkheid en billijkheid.

 

Artikel 8: Overmacht

8.1 In geval van overmacht, zowel van blijvende als tijdelijke aard, is Buitenhuis Ons Genoegen gerechtigd de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden of tijdelijk op te schorten zonder dat de gast aanspraak op nakoming en/of schadevergoeding kan doen gelden. Onder overmacht wordt onder meer, maar niet uitsluitend verstaan: oorlogsgevaar, oorlog, brand, opstand, molest, stakingen, boycot, storingen in het energiecircuit, in het verkeer of transport, maatregelen van overheidswege, schaarste aan grondstoffen, natuurrampen en voorts alle omstandigheden, buitengewone weersomstandigheden, overlijden van een van eigenaren of naaste familieleden e.d. waaronder gehele of gedeeltelijke nakoming van de overeenkomst naar redelijkheid en billijkheid niet van Buitenhuis Ons Genoegen kan worden gevergd.

8.2 Bij geheel of gedeeltelijke ontbinding zal de reeds gedane betaling geheel of gedeeltelijk worden teruggeboekt, zonder enige verplichting tot betaling van schadevergoeding.

 

Artikel 9: Aansprakelijkheid

9.1 Buitenhuis Ons Genoegen kan niet aansprakelijk worden gehouden voor door de gast of derden ten gevolge van het verblijf in de accommodatie geleden schade; de gast vrijwaart de eigenaar van Buitenhuis Ons Genoegen tegen aanspraken dienaangaande. De eigenaar van Buitenhuis Ons Genoegen is niet aansprakelijk voor storingen in en om de accommodatie zoals storingen en uitval van stroom, Wifi, watervoorzieningen en technische installaties, als ook niet of ontijdig aangekondigde bouw- en/of wegwerkzaamheden in of de nabijheid van de Buitenhuis Ons Genoegen.

9.2 Door Buitenhuis Ons Genoegen wordt geen aansprakelijkheid aanvaard voor verlies, diefstal, schade of ongevallen, veroorzaakt aan personen en/of goederen tijdens of ten gevolge van het verblijf in Buitenhuis Ons Genoegen . Bij geschillen zijn alle (juridische) kosten voor rekening van de gebruikers. Alle risico’s met betrekking tot een verblijf bij Buitenhuis Ons Genoegen zijn voor rekening van de gebruikers.

9.3 Buitenhuis Ons Genoegen kan slechts aansprakelijk worden gehouden voor schade die is te wijten aan de grove schuld of de nalatigheid van de Buitenhuis Ons Genoegen.

9.4 Onverminderd het in 9.1 t/m 9.3 bepaalde is de aansprakelijkheid van Buitenhuis Ons Genoegen, indien en voor zover Buitenhuis Ons Genoegen uit enige hoofde ter zake de gebruikersovereenkomst in rechte aansprakelijkheid wordt gehouden, steeds beperkt tot directe schade en is elke vorm van gevolgschade uitgesloten. De aansprakelijkheid van de Buitenhuis Ons Genoegen is voorts steeds beperkt tot het maximumbedrag dat de verzekeraar van Buitenhuis Ons Genoegen in het voorkomende geval zal uitkeren.

9.5 Buitenhuis Ons Genoegen aanvaart geen aansprakelijkheid voor letsel aan personen en/of schade, verlies of diefstal van eigendommen van de gebruikers.

9.6 De gast dient zelf alle redelijke maatregelen te nemen teneinde schade, verlies of diefstal van eigendommen te voorkomen. Dit bijvoorbeeld door bij tijdelijke afwezigheid de accommodatie deugdelijk af te sluiten. Buitenhuis Ons Genoegen is in deze niet aansprakelijk te stellen, behoudens het vermelde onder punt 3 van dit artikel.

 

Artikel 10: Privacy

10.1 Voor de Privacy Voorwaarden verwijzen wij naar de website van Buitenhuis Ons Genoegen. www.LandoedHoeveHoneswei.nl

Artikel 11: Toepasselijk recht en forumkeuze

11.1 Voor zover in regels van internationaal privaatrecht niet anders bepaald, is op de onderhavige voorwaarden uitsluitend Nederlands recht van toepassing. NietNederlandstalige gasten worden geacht akkoord te zijn met de algemene voorwaarden opgesteld in het Nederlands.

11.2 Alle geschillen voortvloeiende uit de gebruikersovereenkomst of deze voorwaarden zullen in eerste aanleg worden beslecht door de bevoegde rechter in het arrondissement waarin Buitenhuis Ons Genoegen gevestigd is, voor zover de regels van internationaal privaatrecht niet anders bepalen.

11.3 Geen van de partijen kan haar rechten en verplichtingen aan derden overdragen voor zover in de onderhavige voorwaarden niets anders is bepaald.

 

Artikel 12: Reparatieclausule nietigheden

12.1 Indien enige bepaling uit deze algemene voorwaarden of uit de onderliggende opdracht/overeenkomst geheel of ten dele nietig en/of niet geldig en/of niet afdwingbaar mocht zijn, dit ten gevolge van enig wettelijk voorschrift, rechterlijke uitspraak dan wel anderszins, dan zal dit geen enkel gevolg hebben voor de geldigheid van alle andere bepalingen van deze algemene voorwaarden of de onderliggende opdracht/overeenkomst.

12.2 Indien een bepaling van deze algemene voorwaarden of de onderliggende opdracht/overeenkomst niet geldig mocht zijn om een reden als bedoeld in het vorige lid, maar wel geldig zou zijn indien deze een beperktere omvang of strekking zou hebben, dan zal deze bepaling -vooreerst- automatisch gelden met de meest verstrekkende of omvangrijkste beperktere omvang of strekking waarmee of waarin zij wel geldig is.

12.3 Onverminderd het bepaalde in lid 2 kunnen partijen desgewenst in overleg treden teneinde nieuwe bepalingen ter vervanging van de nietige c.q. vernietigde bepalingen overeen te komen. Daarbij zal zoveel mogelijk aangesloten worden bij het doel en de strekking van de nietige c.q. vernietigde bepalingen.